Snelle levering | 20 jaar expertise

Lenzen voor je kind of tiener

Lenzen voor je kind of tiener

Lenzen voor je kind of tiener

Het hoge woord is eruit: je kind of tiener heeft moeite met zien en er zijn maatregelen nodig. Wordt het dan een bril of worden het contactlenzen? Natuurlijk wil je dit graag samen met je kind bespreken, om samen tot een beslissing te komen die je verstandig lijkt en die voor je zoon of dochter het meest prettig is. Het is belangrijk om een paar zaken in het achterhoofd te houden wanneer je je kind meeneemt naar een opticien. Wij zetten graag van wat van deze punten voor je op een rij!

‘Maar mam, een bril is zo lelijk!’

Kinderen, en vooral tieners, kijken veel in de spiegel. Ze kleden zich zoals ze zich voelen en experimenteren daar een hoop bij. Een bril past vaak niet bij het beeld dat deze jonge mensen van zichzelf hebben. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar veel kinderen worden over het algemeen niet enthousiast van een bril. Het kan dan een optie zijn om voor contactlenzen te kiezen. Deze geven een volledig zichtveld, kinderen kunnen ermee sporten en spelen, en omdat ze onzichtbaar zijn hoeven de contactlenzen niet bij te dragen aan een veranderd zelfbeeld.

Is je kind er klaar voor?

Er zijn geen speciale lenzen voor kinderen of tieners. Maar, er is ook geen specifieke leeftijd verbonden aan het dragen van lenzen. Hoe bepaal je of je kind hiermee om kan gaan? Het belangrijkste is eigenlijk of je kind gemotiveerd genoeg is om de lenzen te dragen en goed te bewaren. Een bril is snel gepoetst en kun je gemakkelijk ergens wegleggen, maar met contactlenzen gaat dat toch net even iets anders. Bij heel jonge kinderen zal je waarschijnlijk het initiatief nemen om zelf het onderhoud van de lenzen te doen, maar wanneer ze ouder worden is het belangrijk dat ze het zelf kunnen. Veel van de kinderen en tieners pakken het lenzen dragen en schoonhouden snel op en hebben het na een maand of drie volledig onder de knie. Uiteindelijk ben je zelf natuurlijk het beste in staat om te bepalen of je kind eraan toe is.

Het kiezen van de goede lens

Het kiezen van goede contactlenzen kun je het beste doen onder begeleiding van een contactlensspecialist. Deze kan het beste bepalen welke lens goed past bij de ogen van je kind. Je kunt uiteindelijk kiezen voor daglenzen of meerdaagse lenzen. Daglenzen worden aan het einde van de dag weggegooid, hier komt dus weinig bij kijken qua onderhoud. Bij meerdaagse lenzen is sprake van meer onderhoud, maar ook dit valt reuze mee. Een contactlensspecialist kan je kind ter plekke laten zien hoe het in- en uitdoen van de lenzen werkt, maar ook hoe ze moeten worden schoongemaakt en bewaard. Thuis kun je dit dan verder samen oefenen. Ook de lenzen voor je kind bestel je eenvoudig op Eyelens.nl!