Snelle levering | 20 jaar expertise

Duurzaamheid

Duurzaamheid begint bij ons allemaal

Bij Eyelens geloven wij dat een gezond bestaan enkel mogelijk is op een gezonde planeet. Ontdek hieronder wat wij doen om onze wereld schoon te houden en waar wij ons steentje bijdragen voor het welzijn van onze medemensen.

Als medisch en gezondheidsmerk willen wij de weg wijzen naar een duurzamere toekomst voor ons allemaal. We doen daarom ook ons best om zo veel mogelijk duurzame en ecologische producten aan te bieden. Wij nemen je graag mee op onze reis naar een gezondere toekomst.

Onze verpakkingskeuze

Wij kiezen bewust voor een verpakking met een ecologisch tintje, we proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van gerecycleerde dozen. Wij maken enkel gebruik van bruine dozen zonder kleurstof die een zo klein mogelijke impact hebben op het milieu.

Voor de opvulling en bescherming binnenin onze pakketten, hebben we gekozen voor kartonnen pakpapier die 100% gerecycleerd en recycleerbaar is. Dit materiaal van hernieuwbare grondstoffen is ideaal om onze producten te omwikkelen en te beschermen. Voor kleine pakketjes gebruiken we brievenbusdozen, deze passen probleemloos door de gleuf van de brievenbus.

Ook PostNL kiest voor duurzaamheid

Onze koerierdienst PostNL neemt steeds meer elektrische voertuigen in gebruik en de daken van hun sorteercentra liggen vol met zonnepanelen. Daarnaast is PostNL ook bezig met de overschakeling naar groene energie zodat ze hun CO2 uitstoot sterk verminderen. Het is hun ambitie om tegen 2030 alle pakketjes uitstootvrij in de Benelux-landen te bezorgen.

Kunnen contactlenzen gerecycleerd worden?

Een contactlens zelf kan momenteel nog niet gerecycleerd worden omdat het zo klein is. De beste manier om duurzaam om te gaan met jouw contactlenzen is door ze weg te gooien via de gewone prullenbak, zo kunnen ze geen schade toebrengen aan de natuur.

Spoel jouw lenzen nooit door het toilet of de gootsteen, zo komen de lenzen in het rioolwater terecht waar ze opgevangen worden door de filters in de waterzuiveringsinstallatie en blijven ze daar een tijdje liggen.

Contactlenzendoosjes kunnen wel gedeeltelijk gerecycleerd worden. De lensdop is gemaakt van recycleerbaar materiaal, maar recycling is niet altijd mogelijk vanwege het kleine formaat. De folie en blister (plastiek verpakking van de lens) moet gescheiden zijn voor je het in de prullenbak gooien.

Heb jij nog tips?

Heb jij nog tips of advies om ons nog duurzamer te laten ondernemen? Laat het ons dan zeker weten, wij staan steeds open voor een duurzame werking.