Snelle levering | 20 jaar expertise

Contactlenzen: deze beweringen zijn niet waar!

Contactlenzen: deze beweringen zijn niet waar!

Contactlenzen: deze beweringen zijn niet waar!

Contactlenzen zitten vast niet prettig, ze zijn duur en je kunt ze alleen dragen bij een bepaalde sterkte. Heb je dit soort beweringen wel eens gehoord in je omgeving en weerhouden ze je er misschien van om zelf aan contactlenzen te beginnen? Dan helpen wij je graag aan de juiste informatie. In dit artikel bespreken we enkele beweringen die vaak gedaan worden, maar die niet altijd (helemaal) op de waarheid berust zijn. Sowieso heeft iedere lensdrager persoonlijke ervaringen met het dragen van contactlenzen. Als je verkeerde lenzen draagt, kun je last krijgen van een onprettig gevoel. Als je niet wéét dat je verkeerde lenzen draagt, kunnen deze irritaties leiden tot een compleet verkeerd beeld van lenzen dragen in het algemeen. Dat is natuurlijk zonde! Ook daarom moet je altijd met een korreltje zout nemen wat je van een ander hoort, zeker als dit geen professionele mening is.

Lenzen dragen is ingewikkeld, en je bent veel tijd kwijt aan onderhoud en schoonmaken

Als je nog nooit contactlenzen hebt gehad, weet je niet hoeveel tijd en moeite er gaat zitten in onderhoud en schoonmaken. Er zijn natuurlijk altijd mensen die het maar een gedoe vinden om lenzenhouders en -vloeistof te gebruiken, maar de meeste mensen zijn er snel aan gewend. Zo wordt het een onderdeel van de dagelijkse routine, net als het poetsen van je tanden of het doen van je haar. Heb je daglenzen? Dan ben je nog sneller klaar! Je kunt in dat geval namelijk je lenzen gewoon weggooien aan het einde van de dag.

Er zijn geen contactlenzen die passen bij mijn ogen

Wanneer je een specialist bezoekt voor een oogmeting, zul je tot de ontdekking komen dat er wel degelijk lenzen zijn die geschikt zijn voor jouw ogen en jouw specifieke zicht. Er zijn multifocale lenzen, torische lenzen en ook lenzen die erom bekendstaan dat ze meer zuurstof doorlaten dan andere lenzen. Zo is er echt voor bijna iedereen een juiste lens verkrijgbaar.

Contactlenzen zijn duur

Contactlenzen hoeven niet duur te zijn. Er zijn genoeg voordelige merken die toch de kwaliteit bieden waar je naar op zoek bent. Bespreek met je specialist wat je budget is en wat je voor lenzen nodig hebt, zodat je een persoonlijk advies kunt ontvangen. Een extra tip: wees zorgvuldig met het verzorgen van de lenzen, want zo gaan ze langer mee en hoef je niet onnodig nieuwe te kopen! Daar is ook je bankrekening blij mee.

Lenzen zijn oncomfortabel

Als je lenzen hebt die goed passen bij de behoefte van je ogen, hoeven ze helemaal niet oncomfortabel te zijn. Lenzen die niet geschikt zijn, kunnen zorgen voor irritaties, droge ogen en een branderig, jeukend gevoel. Wanneer je de goede contactlens draagt, voel je deze in principe helemaal niet zitten. Het is dus van belang dat je de juiste maat, vorm en sterkte hebt. Merk je dat er toch irritaties zijn, vraag dan een specialist om advies. Heb je vragen over het dragen van lenzen? Neem dan gerust contact op met Eyelens, wij geven graag antwoorden waar we dat kunnen.