Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Draag je lenzen en werk je met een computer? Vijf tips!

Draag je lenzen en werk je met een computer? Vijf tips!

Draag je lenzen en werk je met een computer? Vijf tips!

Werken met een computer kan een behoorlijke impact hebben op je lichaam, en je zicht: sommige mensen krijgen bijvoorbeeld wat sneller hoofdpijn, of merken dat hun ogen droger aanvoelen. Zeker als je lenzen draagt, kun je wat sneller te maken krijgen met droge ogen als je veel en/of lang naar een scherm kijkt. In dit artikel geven we je een aantal tips, zodat je hier zo min mogelijk last van krijgt!

Tip 1: neem regelmatig pauze

Als je gedurende lange tijd achter de computer zit, bijvoorbeeld een volledige werkdag, is het verstandig om regelmatig en fatsoenlijk pauzes te nemen. Iedere twintig minuten zou je even je ogen ergens anders op moeten concentreren, het liefst op iets in de verte (verder dan zes meter). Blijf je ogen bewegen terwijl je kijkt, en loop bijvoorbeeld even een rondje of richting de koffie-automaat. Je oogspieren krijgen dan de kans om te ontspannen en je ogen komen beter tot rust.

Tip 2: knipper vaker met je ogen

Tijdens het kijken naar een beeldscherm knipper je automatisch minder met je ogen. Knipper dus bewust vaker, zodat je je ogen vochtiger en gezonder houdt. Heb je hier een beetje moeite mee, of zoek je wat ondersteuning, dan kun je ook

oogdruppels

gebruiken voor extra bevochtiging.

iemand die op een computer werkt

Tip 3: zorg dat je scherm goed staat

Voor je houding én je ogen is het beter als je ogen nét over de bovenkant van je monitor kijken als je rechtop zit. Dit is de meest natuurlijke houding, waarbij je lichaam en je oogspieren zo min mogelijk worden belast.

Tip 4: stel de helderheid van je scherm bij

Het is niet prettig voor je ogen om steeds te moeten schakelen tussen heel fel licht en het zwakkere licht van je beeldscherm. Zorg er dus voor dat de omstandigheden qua licht perfect zijn in de ruimte waar je werkt, zodat je ogen niet zo hard hoeven te werken om prettig te kunnen zien.

Tip 5: laat je ogen regelmatig controleren

Een oogcontrole geeft jou niet alleen meer informatie over bijvoorbeeld de sterkte van je zicht, maar het kan bijvoorbeeld ook uitsluitsel geven over de gezondheid van je hoornvlies, of de werking van je lenzen. Bespreek met de specialist welke lenzen je het beste kunt dragen als je veel met een beeldscherm werkt. Goede tip: Eyelens heeft een uitgebreid assortiment

silicone hydrogel lenzen

, die meer zuurstof doorlaten dan ‘gewone’ lenzen. Extra veel comfort dus!