Snelle levering | 20 jaar expertise

Hooikoortsmedicijnen: ontdek hier handige producten en tips.

Hooikoortsmedicijnen: ontdek hier handige producten en tips.

Hooikoortsmedicijnen: ontdek hier handige producten en tips.

De dagen worden langer, je ogen beginnen te branden en je neus beignt te lopen. Met andere woorden: het hooikoortsseizoen staat weer voor de deur. Heb jij ook last van branderige ogen, een verstopte neus of jeuk? Door de irritaties blijft u wrijven en verergert u uw klachten. In dit artikel ontdek je een aantal handige hooikoortsmedicijnen en tips.

Oogdruppels tegen hooikoorts

Branderige of jeukende ogen zijn heel erg lastig. Hierdoor wrijf je in je ogen en maak je de irritatie erger. Om dit vervelende gevoel tegen te gaan gebruik je best een verzachtende oogdruppel. Deze kalmeren je ogen waardoor jij toch ook buiten van de zon kan gaan genieten.

De Similasan Hooikoorts oogdruppels zijn oordruppels die speciaal zijn ontwikkelt tegen hooikoorts. Ze helpen de allergische klachten te voorkomen en zorgen voor een kalm en fris gevoel. De oogdruppels werken ook goed tegen alle andere allergieën zoals huisstofmeid, huisdieren, cosmetica en nog veel meer. Het wordt aangeraden om dagelijks vier tot zes keer 1 á 2 druppels in ieder oog te druppelen.

Neusspray tegen hooikoorts

Naast brandende en jeukende ogen kan hooikoorts ook zorgen voor een vervelende neusverkoudheid. Dit kan zich uiten in een lopende of verstopte neus. De Allergo-COMOD neusspray is speciaal ontwikkelt om de stoffen die hooikoorts veroorzaken af te breken. De neusspray wordt vooral toegediend om klachten te voorkomen voor ze beginnen. Dit maakt de neusspray perfect voor het bestreiden van hooikoorts vanaf dag één.

Het is dus belangrijk om te vermelden dat deze spray niet gebruikt kan worden in acute situaties. In tegenstelling tot andere neusverkoudheid- en medicamenten bestaat de kans dat de klachten pas na 2 of 3 weken verdwijnen.
Andere tips en hooikoortsmedicijnen

Gebruik je al oogdruppels of neusspray? Er zijn nog heel wat andere tips om hooikoorts te voorkomen:

  • Hou je lichaam en kamer pollenvrij. Neem voor het slapengaan een douche en stofzuig je kamer regelmatig. Zo hou je de stoffen waar je allergisch op reageert buiten.
  • Hou hooikoortsradar in de gaten. Deze geeft een mooi overzicht van de regio's waar die dag veel pollen zijn. Kleurt jouw regio rood? Hou je ramen en deuren dan goed toe en vermeid buitenactiviteiten.
  • Een koud of warm oogcompres. Ooit wel eens een warm of koude doek op je ogen gelegd als je last hebt van allergiëen? Dit creeërt hetzelfde effect maar dan nog veel beter.

Heb je nog vragen over één van de tips of producten? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantendienst.