Snelle levering | 20 jaar expertise

Kun je contactlenzen dragen als je hooikoorts hebt?

Kun je contactlenzen dragen als je hooikoorts hebt?

Kun je contactlenzen dragen als je hooikoorts hebt?

Hooikoorts, een vervelende kwaal waar helaas veel Nederlanders last van hebben. De zonnige seizoenen zijn natuurlijk een stuk minder leuk als je die niezend en snotterend doorbrengt. Zeker als je lenzen draagt, kan hooikoorts éxtra vervelend zijn. Contactlenzen zijn namelijk poreus, en hoewel dit er normaliter voor zorgt dat je te maken hebt met extra draagcomfort, houdt dit ook in dat je ogen extra geïrriteerd raken bij hooikoorts. In dit artikel geven we tips aan lenzendragers met hooikoorts!

Pollen vermijden

Gelukkig hoef je niet direct over te stappen op een bril wanneer je last hebt van hooikoorts en je contactlenzen draagt. Er zijn meerdere oplossingen. Oplossingen die gericht zijn op het verminderen van de allergische reacties, maar ook oplossingen die te maken hebben met het dragen van de lenzen. Dit kun je bijvoorbeeld doen om zo min mogelijk last te hebben van de pollen zelf:
  • Probeer aanrakingen met stuifmeel zo veel mogelijk te vermijden: was je handen goed en droog ze goed af voor je lenzen in- en uitdoet.
  • Een keertje extra douchen kan geen kwaad, bijvoorbeeld om de pollen uit je haar te spoelen.
  • Verschoon je bed vaker en wanneer je het beddengoed wil luchten, doe dit dan ‘s ochtends. Dan is er nog relatief weinig stuifmeel in de lucht.
  • Wrijf bij jeuk niet in je ogen, dit maakt je klachten erger!

Voor lenzendragers specifiek

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om pollen te vermijden. Dan moet je dus naar andere oplossingen gaan kijken. Dit kun je als lenzendrager doen om minder last te hebben van allergische reacties:
  • Probeer eens om daglenzen te gaan dragen wanneer het pollenseizoen begint. De lenzen krijgen dan weinig tot geen kans om stuifmeel te verzamelen.
  • Overweeg om speciale oogdruppels te gebruiken die de ergste klachten verminderen! In het assortiment van Eyelens vind je bijvoorbeeld vloeistoffen die droge en geïrriteerde ogen als gevolg van hooikoorts tegengaan. De druppels houden je ogen vochtig, zodat je minder last hebt.
Heb je twijfels of behoefte aan meer tips over contactlenzen dragen bij hooikoorts? Neem dan contact op met je contactlensspecialist!