Snelle levering | 20 jaar expertise

Lenzen bewaren

Lenzen bewaren

Lenzen bewaren

Zachte maandlenzen worden elke keer als u ze niet draagt, bewaard in een bakje met lenzenvloeistof. Ook wel een lenshouder genoemd. Wij vertellen u hoe de lenzen moeten worden schoongemaakt voordat u ze bewaart. Tevens vertellen we waar u uw lenzen het beste kunt bewaren.

Zachte lenzen schoonmaken

Contactlenzen worden dagelijks vervuild en zullen dus ook dagelijks gereinigd moeten worden. Uiteraard niet in het geval van daglenzen, die worden na elke dag weggegooid. In dit geval gaat het dus over maandlenzen. Het vuil dat op de lens zit verwijdert u door de lens schoon te maken met een aantal druppeltjes lenzenvloeistof. Vervolgens kan de lens worden afgespoeld met water, waarna die in de lenshouder kan worden geplaatst. De lenshouder moet wel worden gevuld met bewaarvloeistof. Maandlenzen moeten dus elke dag worden schoongemaakt, in tegenstelling tot weeklenzen. Deze doet u eens in de week uit. Hiervoor heeft u niet zoveel lenzenvloeistof nodig, maar het is wel belangrijk dat u ze af en toe een nachtje uitdoet zodat ze schoon kunnen worden.

Waar?

Het bakje met de lenzenvloeistof en waar dus ook uw lenzen in zitten, dienen op een koele plek te worden bewaard. Het is handig om het op de plaats neer te zetten waar u de lenzen uit doet. Dan kunt u het ook niet kwijtraken en heeft u het altijd bij de hand wanneer u uw lenzen in of uit wilt doen. Die plek kan bijvoorbeeld de badkamer zijn of op uw nachtkastje. Het reinigen van de lenzen is erg belangrijk. Zo voorkomt u dat u een ooginfectie krijgt of dat uw contactlenzen minder comfortabel zitten. Als een lens niet goed gereinigd is, kan bovendien de optische kwaliteit verminderen. U dient uw lenzen ook altijd direct na het uitdoen te reinigen en niet de volgende morgen pas. Zo draagt u bij aan het welzijn van uw ogen en voorkomt u irritatie.