Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Lenzen en make-up: in drie stappen ready to go!

Lenzen en make-up: in drie stappen ready to go!

Lenzen en make-up: in drie stappen ready to go!

make-up en lenzenHet houdt veel (toekomstige) vrouwelijke lenzendragers bezig: kan ik make-up combineren met het dragen van lenzen? Het antwoord op die vraag is simpel. Je kunt gewoon make-up dragen als je ook lenzendrager bent. Het is daarbij alleen belangrijk dat je de goede producten gebruikt en de juiste volgorde hanteert. In dit blogartikel lees je hoe je in drie stappen om moet gaan met make-up, als je ook lenzen draagt. Tenslotte zijn zowel lenzen als make-up, bedoelt om het uiterlijk op een positieve manier te veranderen en de persoon in kwestie meer zelfvertrouwen te geven.

Vóórdat je je opmaakt

Zoals altijd is hygiëne de belangrijkste factor bij het in- en uitdoen van je contactlenzen. Voordat je je opmaakt met make-up moet je met vet- en vuilvrije handen eerst je lenzen indoen. Doe je dit na het opmaken, dan heb je de kans dat er alsnog vuil achter je lens terecht komt en gaat irriteren.

Het aanbrengen van de make-up

Bepaalde make-up producten zijn niet geschikt als je lenzen draagt. Als je bijvoorbeeld oogschaduw in poedervorm gebruikt, glitters rond je ogen of andere korrelige producten, is de kans dat je lens vuil wordt groot. We raden deze producten dan ook af. De producten die je wel kunt gebruiken zijn de producten in crèmevorm. Bijvoorbeeld oogschaduw in crèmevorm. Bij mascara is het belangrijk dat je waterproof en sneldrogende mascara gebruikt. Bij mascara die niet waterproof en sneldrogend is, is de kans dat de mascara uitloopt en in je oog (en achter je lens)terechtkomt groot. Make-up producten die verder niet om en rond de ogen gebruikt worden, mag je gewoon gebruiken. Als je twijfelt moet je de volgende afweging maken: kan er iets van dit product in mijn ogen terechtkomen?

Het verwijderen van de make-up

Bij het verwijderen van de make-up is het belangrijk dat je eerst je lenzen uitdoet met schone, vetvrije handen. Zo voorkom je dat je tijdens het verwijderen van de make-up alsnog je lenzen bevuilt met remover of andere make-up resten.