Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Lenzen en sporten: do’s en don’ts!

Lenzen en sporten: do’s en don’ts!

Lenzen en sporten: do’s en don’ts!

De vakantie is voor velen al voorbij, dus iedereen pakt langzamerhand het dagelijkse leven weer op. Heb jij twee of drie weken heerlijk liggen luieren, maar wil je je lichaam nu weer aan het werk zetten? Dan wil je natuurlijk comfortabele lenzen dragen die jouw zicht optimaal houden. In dit artikel noemen we enkele do’s en don’ts voor als jij weer lekker gaat sporten na je vakantie!

Do: kies voor daglenzen

Als je je lenzen zo fris en hygiënisch mogelijk wilt houden, is het slim om te kiezen voor daglenzen. Deze gooi je tenslotte aan het einde van de dag weg, en de volgende dag gebruik je weer een fris paar. Zeker als je veel en vaak sport, en als je dus ook veel zweet in je gezicht, is het fijn als je lenzen zo kort mogelijk worden blootgesteld aan zweet en andere stoffen. Je koopt verschillende soorten daglenzen (ook torische lenzen, voor astigmatisme) in de

webshop van Eyelens

!

Don’t: water over je gezicht gieten

Beoefen je een sport als hardlopen, waarbij je veel zweet? Dan zal het heerlijk zijn om af en toe een flinke plens water over je hoofd te laten vallen, ter verkoeling. Hier moet je echter mee oppassen als je lenzen draagt! Het water kan ervoor zorgen dat je lenzen loskomen: hierdoor zie je niet alleen wazig, het voelt ook nog eens oncomfortabel. Bovendien kunnen je lenzen vervormen, waardoor je ogen geen zuurstof meer krijgen. Zorg er dus voor dat áls je verkoeling nodig hebt, je het water bijvoorbeeld alleen over je haar en achterhoofd giet.

hardloper

Do: een lens met UV-filter bij buitensport

Sport je buiten, bijvoorbeeld door hard te lopen of intensief te fietsen? Draag dan lenzen met een UV-filter (en het liefst daarnaast nog een goede zonnebril). Deze lenzen houden schadelijke zonnestralen tegen, zonder dat de omgeving ineens donkerder wordt. Contactlenzen met een UV-filter helpen jou je concentratie op peil te houden.

Don’t: zonder lenzen sporten

Ben je misschien geneigd om je lenzen helemaal uit te laten, omdat je voor je gevoel met te veel zaken rekening moet houden? Niet doen! Je hebt je zicht hard nodig om die bal goed te kunnen raken, om diepte in te schatten en om veilig te kunnen blijven sporten. Je kunt dus het beste op zoek gaan naar lenzen die helemaal bij jou passen, zodat je op een comfortabele, verantwoorde manier kunt blijven sporten. Veilig en gezond lenzen dragen doe je met behulp van de producten in de Eyelens webshop!