Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Lenzen indoen tips

Lenzen indoen tips

Lenzen indoen tips

Als u net uw eerste paar contactlenzen heeft besteld of gekocht, kan het behoorlijk lastig zijn om deze voor de eerste keer in te doen. Lenzen indoen is een moeilijke opgave voor iedereen met nieuwe lenzen, omdat dit handelingen zijn die u daarvoor nog nooit heeft hoeven doen. U zult al snel wennen aan de handelingen. Toch hebben we een aantal tips voor u, om het lenzen indoen zo snel mogelijk een kwestie van routine te laten worden.

Voor het lenzen indoen

Voor het lenzen indoen, zijn er een aantal dingen die u moet doen:
  • Was eerst uw handen grondig met een milde zeep en droog ze daarna goed af.
  • Haal vervolgens de lens uit de lenzenhouder en laat deze in de palm van uw hand glijden. De lens moet nu gespoeld worden met de juiste lenzenvloeistof.
  • Plaats de contactlens op uw wijsvinger. Zorg er daarbij voor dat de lens niet binnenstebuiten is, een lens hoort een rond kommetje te zijn.
Een tip is om altijd met hetzelfde oog te beginnen om te voorkomen dat u de lenzen voor uw linker- en rechteroog verwisselt.

Hoe doe je lenzen in?

Terwijl u de lens op uw wijsvinger heeft, plaatst u tegelijkertijd de middelvinger van diezelfde hand op het onderste ooglid en trekt u dit iets naar beneden. Gebruik de vingers van uw andere hand om het bovenste ooglid iets omhoog te trekken. Plaats vervolgens voorzichtig de lens op uw oog. Wacht enkele seconden met het sluiten van de ogen, dan zou de contactlens vanzelf geplaatst moeten zijn. Mocht het toch niet goed voelen, neem de lens dan uit en probeer het opnieuw. Het is heel normaal als u een paar pogingen nodig heeft voordat de lens goed aanvoelt. U kunt nu beide lenzen inzetten.

Problemen met contactlenzen indoen

Mocht het de eerste keer niet lukken om de lens in te doen, spoel dan de lens weer af met lenzenvloeistof voordat u het opnieuw probeert. Heeft u het gevoel dat er iets op de lens zit? Doe de lens dan uit en kijk of er misschien wat vuil is achter gebleven. Spoel de lens daarna weer goed en zet deze weer in. Zit de lens niet in het midden van het oog? Het kan zo zijn dat de lens tijdens het lenzen inzetten is verplaatst naar het oogwit. Probeer dan gebruik te maken van uw oogleden, door de lens terug te masseren. Bekijk ook eens deze instructievideo!