Snelle levering | 20 jaar expertise

Lenzen uitdoen

Lenzen uitdoen

Lenzen uitdoen

Afhankelijk van het type contactlens dat u heeft, moet u regelmatig uw lenzen uitdoen. Zo moet u uw daglenzen iedere avond voor het slapen gaan uit doen. Ook bij lenzen die u langer in kunt houden is het raadzaam om af en toe uw lenzen uit te doen om deze te reinigen. Hierbij komen er een aantal stappen kijken, die u vanzelf onder de knie krijgt. Er zit een verschil in het uithalen van harde lenzen en het uitdoen van zachte lenzen. Harde contactlenzen kunt u er op verschillende manieren uitwippen. Houd hierbij een hand onder het oog, zodat u de lens op kunt vangen. Zachte lenzen uitdoen gaat op een ietwat andere manier.

Zachte lenzen uitdoen

Zachte lenzen uitdoen kan op verschillende manieren. U kunt dit het beste in de badkamer doen voor de spiegel. Wanneer u make-up draagt is het aan te raden deze pas te verwijderen nadat u uw lenzen uit heeft. Voordat u uw lenzen aanraakt dient u eerst uw handen te wassen (met een desinfecterende zeep) en te drogen met een pluisvrije handoek. Wanneer u met uw rechterlens begint, kunt u met uw linkerhand uw ooglid omhoog trekken. Met de middelvinger van uw rechterhand trekt u uw onderste ooglid omlaag. Uw rechterwijsvinger plaatst u tegen de lens, aan de kant van de neus. Met uw duim aan de andere kant van de lens duwt u de onderste uiteinden naar elkaar toe, waardoor de zachte lens dubbelvouwt en gemakkelijk vast te pakken is. U kunt hem op deze manier uit uw oog halen en deze stappen herhalen bij het andere oog.

Hygiëne, hygiëne, hygiëne!

Welk type lens u ook heeft, bij het uitdoen van lenzen is hygiëne altijd belangrijk. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. In het begin is het prettig uw nagels kort te houden. De lenzen dienen na het uithalen ook goed gereinigd te worden. Zachte lenzen kunt u reinigen in uw handpalm met uw vingers en een paar druppels lenzenvloeistof. Hierna kunt u de lenzen afspoelen met de lenzenvloeistof en ze plaatsen in de lenzenhouder, die gevuld is met verse vloeistof. U kunt de handelingen van lenzen uithalen en reinigen nog eens bekijken in het fimpje over lenzen instructie.