Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Maandlenzen

Maandlenzen

Maandlenzen

Maandlenzen zijn er in verschillende soorten. Van zachte maandlenzen en lenzen die geschikt zijn voor droge ogen, tot multifocale lenzen. Al deze type maandlenzen gaan wij op deze pagina behandelen.

Zachte maandlenzen

Zachte maandlenzen hoeft u pas na een maand te vervangen en ‘s nachts bewaart u ze in lensvloeistof. Ze hebben dus wel onderhoud nodig, waarvoor u een bakje met lensvloeistof voor nodig heeft. Elke dag zullen uw contactlenzen daarmee gereinigd moeten worden. Het vuil dat op de lens zit, verwijdert u door de lens schoon te maken met wat druppeltjes lensvloeistof. De volgende dag draagt u weer dezelfde lenzen, maar dan zijn ze weer schoon.

Silicone hydrogel lenzen

Silicone hydrogel lenzen zijn zachte maandlenzen die meer zuurstof doorlaten naar het hoornvlies dan dat normale contactlenzen doen. De lenzen hebben hierdoor minder water nodig, waardoor ze minder snel uitdrogen. Deze contactlenzen zijn dus erg geschikt voor mensen die last hebben van droge ogen. Dit maakt de silicone hydrogel lenzen erg gemakkelijk in gebruikelijk en comfortabel.

Multifocale lenzen

Multifocale lenzen zijn ideaal als u van zowel ver als dichtbij niet alles goed meer ziet. U kunt er dus de kleine lettertjes van een boek mee lezen en ook alle verkeersborden goed zien. “Multifocaal” betekent dat de focus op de korte en langere afstand kan worden scherp gesteld. U kunt dan dus goed zien op alle afstanden. Maandlenzen zijn erg geschikt voor verschillende type mensen. Voor iemand die snel last heeft van geïrriteerde ogen is de keus al snel gemaakt: silicone hydrogel lenzen. Comfort is ook een veel voorkomende reden dat mensen voor zachte maandlenzen kiezen.