Snelle levering | 20 jaar expertise

Multifocale lenzen

Multifocale lenzen

Multifocale lenzen

De term multifocale lenzen is afkomstig van het woord multifocaal. Dit betekent dat de focus zowel op korte afstanden als op langere afstanden kan worden scherp gesteld. Multifocale lenzen zijn zachte lenzen die u kunt dragen om zowel verweg als dichtbij goed te zien. U heeft dan dus scherp zicht op alle afstanden. Wilt u kleine lettertjes goed kunnen lezen en alle verkeersborden in de verte goed kunnen zien? Dan zijn multifocale lenzen ideaal voor u!

Voordelen multifocale lenzen

Aan het dragen van mulifocale lenzen hechten veel voordelen. Zo kunt u gemakkelijk overstappen op mulifocale lenzen. Bijvoorbeeld wanneer u al lenzen voor veraf had en nu ook dichtbij minder scherp ziet. Zo voorkomt u dat u een bril of een extra paar lenzen moet aanschaffen. Daarnaast geven multifocale lenzen u scherp zicht op alle afstanden, veraf, dichtbij en daar tussenin. U kunt op elk moment van de dag lezen met lenzen die comfortabel zitten. Sommige multifocale lenzen veranderen zelfs de manier waarop mensen met presbyopie (ouderdomsverziendheid) kunnen zien. Alle voordelen op een rij:
  • Makkelijk overstappen
  • Scherp zicht op alle afstanden
  • Lezen op elk moment van de dag
  • Comfortabel in gebruik

Soorten multifocale lenzen

Er zijn verschillende soorten multifocale lenzen. Eyelens heeft bijvoorbeend ook multifocale lenzen van materiaal op siliconenbasis. Dit is een vochtvasthoudend materiaal met een glad oppervlak, zodat de lens gedurende de hele dag comfortabel blijft aanvoelen. Er zijn ook multifocale maandlenzen.

Herkent u dit?

Het kan zijn dat u uw hele leven al lenzen heeft gedragen en nu op een leeftijd bent aangekomen dat u problemen krijgt met lezen. De contactlenzen met een verte sterkte die u altijd droeg, voldoen nu opeens minder goed op kortere afstanden. Ook in dit geval kunnen multifocale lenzen een uitkomst bieden. Hierdoor kunt u zonder verdere hulpmiddelen blijven doen wat u altijd deed. Kijken, lezen, verkeersborden lezen en computeren, het is allemaal mogelijk! Multifocale lenzen zijn voor iedereen gebruiksvriendelijk en zitten comfortabel.