Snelle levering | 20 jaar expertise

Nachtlenzen: wat zijn het?

Nachtlenzen: wat zijn het?

Nachtlenzen: wat zijn het?

De naam nachtlenzen zegt het al: het zijn lenzen die u ‘s nachts draagt. U doet ze vlak voor het slapen gaan in en bij het opstaan verwijdert u ze weer. De nacht lenzen zijn ervoor bedoeld om u overdag scherp te laten zien, zodat u overdag geen lenzen hoeft te dragen.Hoe werken deze lenzen? De speciale nacht contactlenzen drijven op een laagje traanvocht. Dankzij de speciale lensvorm maken ze uw hoornvlies iets platter en zorgen ze ervoor dat u na het dragen van de nachtlens één à twee dagen scherp ziet. De lens verandert dus de vorm van uw ogen. Stopt u met het dragen van de nachtlenzen, dan krijgen de ogen binnen aanzienlijke tijd de oorspronkelijke vorm weer terug.

Wanneer kiest u voor nachtlenzen?

U kiest bijvoorbeeld voor nachtlenzen wanneer u twijfelt over het laten laseren van uw ogen. Het laseren is uiteraard een definitieve oplossing, wanneer u daar niet geheel aan toe bent zou u nachtlenzen kunnen proberen. Deze bereiken hetzelfde effect, u hoeft er geen daglenzen voor te dragen en het is geen definitieve stap. Er kunnen dus verschillende redenen zijn om voor nachtlenzen te kiezen. Wanneer u ‘s nachts lenzen draagt, kunt u overdag dingen doen die lastig zijn met het dragen van daglenzen, bijvoorbeeld zwemmen of sporten.

Waar moet u aan denken?

Omdat ieder oog verschillend is en de nachtlenzen invloed hebben op de vorm van het oog, raden we altijd aan om nachtlenzen te gebruiken onder begeleiding van een contactlensspecialist. Deze helpt u te bepalen of uw ogen geschikt zijn voor nachtlenzen en kan direct aangeven welke lenzen het beste bij u passen. Omdat de nachtlenzen ervaringen voor iedereen verschillend zijn, is het verstandig om deze specialist in te schakelen.Twijfelt u over het gebruik van nachtlenzen of wilt u ze juist gaan gebruiken? Neem dan via www.anvc.nl, de website van de Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten, contact op met een specialist of vindt hier meer informatie.