Snelle levering | 20 jaar expertise

Waar moet je aan denken als je overstapt op andere lenzen?

Waar moet je aan denken als je overstapt op andere lenzen?

Waar moet je aan denken als je overstapt op andere lenzen?

Je bent niet langer tevreden met je lenzen. Dat kan, en komt zelfs heel vaak voor! Dit kan bovendien allerlei redenen hebben. Je contactlenzen passen niet meer bij de behoefte of sterkte van je ogen/zicht, je zou liever geen daglenzen meer gebruiken maar maandlenzen (of andersom), je vindt ze niet fijn zitten, etc. Kortom: jij wil op zoek naar andere lenzen. Tegenwoordig is online shoppen heel normaal en dat betekent dat consumenten gemakkelijk hun weg vinden naar de juiste webshop en het juiste product. Alleen bij contactlenzen kan dat nog wel eens misgaan. Daarom willen we in dit artikel vooral tips geven: waar begin je met zoeken als je graag andere lenzen wil, en waar moet je dan aan denken? Zo ben jij optimaal voorbereid op de overstap en maak je altijd de meest gezonde keuze voor je ogen.

Begin bij de specialist

Natuurlijk kun je eerst zelf op zoek gaan naar informatie over de lenzen die je nodig hebt of die je graag zou willen proberen. Eyelens helpt jou graag met gratis testlenzen, die je kunt toevoegen bij een reguliere bestelling. Het is echter verstandig om gewoon te beginnen bij de specialist, die je ook bezoekt voor een regelmatige oogcontrole. Geef bij de specialist aan dat je bepaalde klachten of wensen hebt, en vertel vooral wat een contactlens voor eigenschappen moet hebben om voor jou geschikt te zijn. Aan de hand van deze informatie kan de specialist vertellen waar je op moet letten en vooral, welke (soorten) lenzen je moet ontwijken.

Kies niet zomaar

Multifocale lenzen, torische lenzen, silicone hydrogel lenzen: er zijn allerlei soorten lenzen beschikbaar die elk unieke eigenschappen bezitten. Toch is niet iedere lens voor iedereen geschikt, en is het niet verstandig om er zomaar één te kiezen omdat de omschrijving bevalt of omdat je van een ander hebt gehoord dat het toplenzen zijn. Jouw ogen zijn jouw ogen, en die hebben hun eigen behoeften!

Overstap naar nieuwe lenzen? Neem tijd om te wennen

Wennen aan nieuwe lenzen kost bij de meeste mensen gewoon wat tijd na de overstap. Veel mensen zijn na een week al wel gewend aan nieuwe contactlenzen, bij anderen gaat dit wat sneller of langzamer. Houd het wenproces goed in de gaten (als je na twee weken nog last hebt is het bijvoorbeeld verstandig om je specialist om advies te vragen), maar geef het ook de tijd. Je lenzen na twee dagen al in de prullenbak gooien is zonde.

Voor de eerste keer lenzen aanschaffen

Als je nog nooit eerder lenzen hebt aangeschaft, is het extra belangrijk dat je je laat begeleiden door een specialist. De ene lens is zeker de andere niet, maar dit geldt ook voor de lenzendrager zelf. De lenzen die voor je buurman geschikt zijn, kunnen jou veel irritaties geven. Zelfs als het gaat om lenzen met dezelfde sterkte. Laat je dus goed adviseren en stel ook alle vragen die je hebt, over bijvoorbeeld het wennen, het in- en uitdoen van de lenzen, etc. Je draagt lenzen om je dagelijkse leven gemakkelijker en comfortabeler te maken, en dit kan alleen als je de juiste contactlenzen draagt. Hier hoort goede voorbereiding bij!

Belangrijke tip:

de juiste lenzenvloeistof is bepalend voor het draagcomfort. Kies je bepaalde lenzen, dan moet je met dezelfde zorgvuldigheid uitzoeken welke lenzenvloeistof daar het beste bij past. Informeer bijvoorbeeld bij de klantenservice welke lenzenvloeistof voor jou geschikt kan zijn.

Heb je vragen, of kun je wel wat advies gebruiken? Neem dan gerust even

contact

op met Eyelens.nl.