Snelle levering | 20 jaar expertise

Zachte lenzen bestellen

Zachte lenzen bestellen

Zachte lenzen bestellen

Als u weet dat u zachte lenzen wilt gaan dragen, dan heeft u de eerste stap naar de geschikte lenzen al gezet. Maar er is een enorm aanbod aan zachte lenzen. Omdat er zoveel verschillende soorten zachte lenzen zijn, hebben wij ze op deze pagina voor u op een rijtje gezet!

Daglenzen en maandlenzen

Zachte lenzen worden onderverdeeld in daglenzen en maandlenzen. Daglenzen draagt u maar een dag: ’s avonds gooit u ze weg en ’s morgens doet u nieuwe lenzen in. Daglenzen hebben geen onderhoud en lensvloeistof nodig, omdat u elke dag een schone, frisse lens indoet. Maandlenzen daarentegen hebben wel onderhoud nodig. ’s Nachts bewaart u ze in lensvloeistof en na een maand worden de lenzen vervangen.

Silicone hydrogel lenzen

Als u vaak last heeft van droge ogen, dan is het aan te raden om voor silicone hydrogel lenzen te kiezen. Dit zijn zachte lenzen die veel meer zuurstof doorlaten naar het hoornvlies dan normale lenzen. Ze drogen dus minder snel uit, omdat ze minder water nodig hebben. Silicone hydrogel lenzen voelen erg comfortabel aan en de kans op infecties is tevens een stuk kleiner. Ze kunnen worden besteld als maandlenzen, maar ook als weeklenzen.

Multifocale lenzen

Multifocale lenzen zijn ook zachte lenzen. Deze kunt u dragen om ver en dichtbij alles goed te kunnen zien. De focus op zowel de korte als de langere afstand kan namelijk worden scherp gesteld. Zo heeft u dus scherp zicht op alle afstanden. Deze zachte lenzen zijn geschikt als u uw hele leven al lenzen heeft gedragen, maar nu ook leesklachten heeft. Een voordeel is dat de overstap van gewone lenzen naar multifocale lenzen erg gemakkelijk is.

Torische lenzen

Deze zachte lenzen zijn er voor mensen waarbij de oogbol niet in alle richtingen de gelijke kromming heeft. Met torische lenzen krijgt u weer een scherper beeld op uw netvlies, omdat de lenzen twee verschillende sterktes hebben. De torische contactlens is beschikbaar in een daglens en maandlens.