Snelle levering | 20 jaar expertise

Tips voor lenzendragers die graag make-up gebruiken

Tips voor lenzendragers die graag make-up gebruiken

Tips voor lenzendragers die graag make-up gebruiken

Wanneer je contactlenzen of een bril draagt, moet je nu eenmaal met een aantal praktische zaken rekening houden. Soms kost dat wat tijd, geld of moeite. Verder kun je gewoon je dagelijks leven invullen zoals je dat zelf wil, en zoals dat bij je past. Draag je graag make-up, of moet je schmink dragen voor je werk? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je graag voorzichtig wil zijn met je lenzen. Make-up draag je tenslotte vaak ook op en rond je ogen, waardoor eventuele irritaties kunnen ontstaan. In dit artikel leggen we je iets meer uit over de combinatie make-up en lenzen, en krijg je ook tips die vervelende irritaties tegengaan.

Draag je voor het eerst lenzen samen met make-up?

Ben je een liefhebber van make-up en ga je voor het eerst lenzen dragen? Dan is het misschien verstandig om gedurende een korte periode geen make-up te dragen. Aan lenzen moet je wennen, en dat gaat in het begin misschien gepaard met lichte irritatie of onwennigheid. Je gaat dan misschien iets meer in je ogen wrijven of aan je ogen zitten. Je wil natuurlijk geen cosmetica in je ogen wrijven en zo je lenzen vervuilen! Wanneer je eenmaal gewend bent aan je lenzen, kun je dan gewoon weer met oogschaduw en eyeliner aan de slag.

Denk aan de juiste volgorde

Je bent helemaal klaar voor dat feestje met die glitters op je ogen, maar wacht… Had ik niet beter eerst lenzen in kunnen doen? Het antwoord op die vraag is eigenlijk altijd ‘ja’. Je moet eigenlijk pas beginnen met je make-up als je je lenzen in hebt gedaan. Zo is het risico op ‘vieze handen’ en het inwrijven van make-up in je ogen, extra klein. Was sowieso altijd eerst je handen voor je lenzen indoet, om de kans op vervuiling te verkleinen.

  • Tips voor make-up liefhebbers die ook hygiëne erg belangrijk vinden:
  • Deel geen cosmetische producten met anderen (leen ze niet uit)
  • Vervang mascara elke maand
  • Vervang eyeliner elke drie maanden
  • Verwijder make-up aan het eind van iedere dag en ga er niet mee slapen