Snelle levering | 20 jaar expertise

Weeklenzen

Weeklenzen

Weeklenzen

Weeklenzen zijn lenzen die nog niet zo bekend zijn als daglenzen en maandlenzen. Maar wat zijn weeklenzen nu precies? In dit artikel behandelen we dit type contactlens uitgebreid en geven we alle nodige informatie.

Wat zijn weeklenzen?

Maandlenzen moeten elke dag worden schoongemaakt met lensvloeistof en daglenzen draagt u maar een dag en hoeft u dus niet schoon te maken. Dat is duidelijk, maar hoe zit dat met weeklenzen? Weeklenzen zijn zachte contactlenzen die u een hele week dag en nacht kunt dragen. Na zes nachten geeft u uw ogen een nacht rust en draagt u dus even geen contactlenzen. De volgende ochtend draagt u nieuwe lenzen. Net zoals bij daglenzen heeft u bij weeklenzen dus ook geen lensvloeistof nodig.

Voordelen

Het grote voordeel van weeklenzen is natuurlijk dat u geen gebruik hoeft te maken van lensvloeistof. Daarnaast hoeft u de hele week niet aan uw lenzen te denken, omdat u ze dag en nacht gedurende een hele week draagt. Uiteraard dient u na de zesde nacht niet vergeten uw lenzen uit te doen. Een ander voordeel is dat uw lenzen altijd fris en comfortabel aanvoelen, doordat u elke week een nieuw paar lenzen in gebruik neemt. Vooral na een lange avond wanneer u zo snel mogelijk wilt gaan slapen en geen zin heeft om uw lenzen uit te doen, zijn weeklenzen de ideale oplossing.

Voor wie geschikt?

Weeklenzen zijn geschikt voor mensen die van gemak houden. In vergelijking met dag- en maandlenzen, zijn weeklenzen de lenzen waar je het minste aandacht aan hoeft te schenken. Dag- en maandlenzen dient u toch elke dag uit te doen in tegenstelling tot weeklenzen. Weeklenzen doet u een keer per week uit en u hoeft ze geeneens schoon te maken! Na een week gooit u ze namelijk weg, waarna u de volgende ochtend nieuwe lenzen indoet.