Snelle levering | 20 jaar expertise

Welke soorten lenzen bestaan er?

banner_lenzen_sooten

Welke soorten lenzen bestaan er?

Last van astigmatisme? Correctie nodig voor meerdere afstanden? Torische en multifocale lenzen kunnen hier een antwoord op zijn. Lees hier alles over de verschillende soorten contactlenzen.

lens_op_hand_banner

Net als brillenglazen zijn er ook verschillende soorten lenzen. Contactlenzen worden ook gebruikt om volgende zichtproblemen te corrigeren:

  • Myopia (bijziendheid)
  • Hyperopia (verziendheid)
  • Astigmatisme (wazig)
  • Presbyopia (leeftijdsgebonden, verlies van close-up zicht)
  • Hoornvlies onregelmatigheden

Welk materiaal?

Hydrogel

Bij deze soort lenzen kan u kiezen tussen dagelijkse, tweewekelijkse en maandelijkse lenzen. Deze lenzen transporteren in het algemeen minder zuurstof naar de ogen.

Silicone hydrogel lenzen

Deze lenzen bestaan uit dag-, week en maandlenzen van een speciaal materiaal die tot vier keer meer zuurstof doorlaat dan andere lenzen. Deze lenzen zijn dun en extreem soepel. Ze laten je ogen 'ademen'.

Ze voorkomen droge ogen en zijn daarom ideaal om te dragen achter een beeldscherm, tijdens het sporten of op vakantie. De kans op irritatie is met deze lenzen kleiner en zo voorkom je geïrriteerde of rode ogen. Dit is het type lenzen dat het meest gedragen wordt omdat deze comfortabel en fijn aanvoelen.

Torische lenzen

Torische lenzen zijn contactlenzen met een cilinder en worden speciaal gemaakt voor ogen met astigmatisme. Als je last hebt van astigmatische ogen of ogen met een cilinderafwijking dan wil dat zeggen dat je in 2 verschillende richtingen wazig ziet. Torische lenzen richten zich op verschillende delen van de lens om de bijziendheid of verziendheid die gepaard gaat met astigmatisme te corrigeren.

Torische lenzen hebben ook een ontwerpfunctie waardoor ze in de perfecte hoek aan de voorkant van je oog kunnen draaien. Symptomen van astigmatisme: vermoeide ogen, ongemak, wazig of vervormd gezicht, moeite met nachtzicht, hoofdpijn en scheel.

torisch_uitleg_lenzen_normaalzicht

multifocale lenzen

Multifocale of bifocale contactlenzen zijn bedoeld voor mensen met presbyopie. Deze lenzen laten je zowel van dichtbij als veraf zien. Ze hebben 3 verschillende kijkvelden: dichtbij, veraf en tussenin. Met deze lenzen maakt het je ogen gemakkelijk om te wisselen tussen de verschillende velden.

multifocaal_uitleg_lens_dichtbij_veraf_tussenafstand

BEKIJK ONZE SOORTEN lenzen