Snelle levering | 20 jaar expertise

Op wintersport? Zo houdt u uw ogen gezond!

Op wintersport? Zo houdt u uw ogen gezond!

Op wintersport? Zo houdt u uw ogen gezond!

Gaat u binnenkort op wintersport? Vergeet dan niet tussen alle activiteiten door goed voor uw ogen te zorgen, zo komen u en uw ogen allebei weer veilig thuis. Heeft u hier tips bij nodig? Lees gauw verder!

zuurstofdoorlatende lenzen

Pas op voor de krachtige winterzon

Bij felle zon denkt u al snel aan de zomer, maar wist u al dat de winterzon minimaal even krachtig is? Juist omdat u hier niet altijd even goed op voorbereid bent, zijn de (negatieve) gevolgen van deze zonnestralen groter. Bovendien bent u extra kwetsbaar als u op wintersport gaat. Hoe hoger u komt, hoe minder de UV-straling van de zon wordt tegengehouden. De sneeuw is verantwoordelijk voor het reflecteren van wel 80 tot 95 procent van de zonnestraling. Dit zorgt ervoor dat de zonnestralen niet alleen meer van boven komen, maar eigenlijk van alle kanten.

Draag een skibril

De eerste en misschien wel de belangrijkste tip is ‘draag een skibril’. Deze beschermt uw ogen van alle kanten. Ook als u lenzen met UV-bescherming draagt, raden wij u aan om een skibril op te zetten. Lenzen zelf beschermen namelijk niet voldoende, zeker niet voor de felle winterzon. Draagt u normaal gesproken een bril? Kies dan voor een skibril met extra ruimte zodat u uw bril kunt blijven dragen tijdens het skiën. U denkt vast: een gewone zonnebril is toch ook prima? Uw ogen zijn dan voor een groot deel beschermd, maar vergeet niet dat een zonnebril licht doorlaat aan de zijkanten. Een skibril is daarom de veiligste optie om het licht tegen te houden en uw ogen optimaal te beschermen.

Welke lenzen neemt u mee?

Wanneer u op wintersport gaat, is het de vraag: moet ik speciale lenzen meenemen? Voor wintersport hoeft u gelukkig geen speciale lenzen te kopen, maar het is wel verstandig om daglenzen te gebruiken.

Op vakantie, zeker als u allerlei activiteiten onderneemt, wilt u ervoor zorgen dat uw lenzen altijd zo schoon mogelijk zijn zodat u er weinig omkijken naar heeft. Daglenzen gebruikt u, zoals de naam al zegt, één dag. Als u aan het eind van de dag gaat slapen kunt u uw daglenzen weggooien. Zo weet u zeker dat u de volgende dag weer frisse en schone lenzen draagt, én dat u het risico op viezigheid en infecties daarmee verkleint. Wij adviseren daarom daglenzen te gebruiken tijdens de wintersport. Mocht u toch liever gebruik blijven maken van uw week- of maandlenzen, neem dan een extra paar mee!

Oogdruppels tegen droge ogen

Bij Eyelens kunt u ook terecht voor oogdruppels die droge en geïrriteerde ogen tegengaan. Heeft u tijdens of na de wintersport last van een branderig gevoel aan uw ogen, bijvoorbeeld door de droge lucht om u heen? Probeer dan oogdruppels. Alle aangeboden oogdruppels bieden uw ogen verlichting. De oogdruppels zijn daarnaast prima te combineren met het dragen van contactlenzen. De kleine flacons kunt u gemakkelijk in uw tas meenemen.