Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

5 hygiëne tips waarmee je je ogen gezond houdt!

make up resten

5 hygiëne tips waarmee je je ogen gezond houdt!

Hygiëne is ongelooflijk belangrijk voor je ogen. Door goede hygiëne toe te passen, in en rondom je ogen, blijven je ogen en je huid gezond. Je geeft bacteriën geen kans, en je zorgt ervoor dat je zo lang mogelijk kunt genieten van een optimaal zicht en een jong uitziende huid. Maar wat kun je nu zelf doen om slechte bacteriën te weren? In dit artikel geven we je vijf snelle tips die je direct kunt toepassen!

Steriele tissues gebruiken

Als je oogleden snel ontsteken, en je wil voorkomen dat dit nog eens gebeurt, kun je je oogleden het beste schoonmaken met steriele tissues. Als je dit doet, verklein je namelijk de kans op schadelijke bacteriën en klachten. Naast steriele tissues kun je bij ons ook terecht voor speciale ‘lid wipes’, dit zijn eveneens doekjes die bedoeld zijn om je oogleden effectief te reinigen.

Geen water in/over je gezicht (zwemmen, sporten etc.)

Draag je lenzen? Dan moet je vaak wat extra tijd en moeite stoppen in het weren van bacteriën. Je kunt bijvoorbeeld beter niet met je lenzen in gaan zwemmen. Als je van hardlopen houdt, raden we je bovendien aan om geen water over je gezicht te gieten. Hoe verleidelijk dat ook is als je het warm hebt! Niet alleen vergroot je de kans op bacteriën, je loopt ook nog eens het risico dat je lenzen loskomen. Dit resultaat in wazig zicht, en dat wilde je natuurlijk voorkomen toen je voor contactlenzen koos. Let hier dus goed op.

Dagelijks make-up verwijderen

Dagelijks je gezicht reinigen voordat je gaat slapen, zodat je make-up en andere cosmeticaresten verwijdert, zorgt ervoor dat je slechte bacteriën geen kans geeft om je huid te beïnvloeden. Hetzelfde geldt voor je ogen: het slapen met mascara op je wimpers kan ervoor zorgen dat je wimpers afbreken, of dat er resten van de mascara in je oog terechtkomen.

make up resten

Eventuele lenzen correct dragen en bewaren

Ben je lensdrager? Dan is het uiterst belangrijk dat je deze op de juiste manier draagt. Allereerst moet je natuurlijk zorgen dat je de goede soort en sterkte hebt, maar vervolgens is het essentieel dat je ze alleen draagt zoals op de verpakking vermeld staat. Draag je maandlenzen niet langer dan een maand, draag ze niet ‘s nachts als ze daar niet speciaal voor bedoeld zijn en zorg er ook voor dat eventuele lenzenvloeistof niet over datum is. Het lijkt misschien alsof het geen kwaad kan, maar er staat natuurlijk niet voor niets een datum op!

Handen wassen, handen wassen, handen wassen!

Iedere keer als je je lenzen in- of uitdoet, of als je op een andere manier met je gezicht bezig gaat, is het belangrijk dat je je handen wast. Je handen geven dagelijks talloze bacteriën door, bovendien raak je je gezicht meerdere keren per dag aan. Hoe vaak wrijf je wel niet even in je ogen, of haal je even iets tussen je tanden vandaan met je nagel? Niet alleen voor je ogen, maar dus ook voor je algemene weerstand is het beter om bewust om te gaan met het wassen van je handen.

handen wassen

Oogzorg-producten.nl heeft verschillende artikelen in het assortiment die de hygiëne rond je ogen bevorderen. Dit zijn stuk voor stuk producten die je gemakkelijk meeneemt in je tas, waar je ook naartoe gaat!

Bekijk ons assortiment voor:

Blephasol lotion om je ogen mee te reinigen

Systane lid wipes

Blephasteam ringen die je gebruikt als je de Blephasteam bril draagt

Blephagel voor hygiëne van de oogleden

Blephaclean steriele tissues

Blepha Plus steriele gaasjes

Heb je nog vragen over ons assortiment? Neem dan gerust eens

contact

op met onze klantenservice!