Snelle levering | 20 jaar expertise

Bescherm jouw ogen tegen macula degeneratie met MacuPrime

macuprime_capsules_banner

Bescherm jouw ogen tegen macula degeneratie met MacuPrime

Macula degeneratie is een vervelende oogaandoening, waarbij uw zicht afneemt of vervormd. Met gezonde voedingsstoffen kunt u uw macula beschermen. Dit kan het slijtage proces vertragen. Deze voedingsstoffen zitten in gezonde voeding. U kunt ook kiezen voor voedingssupplementen, zoals onze MacuPrime (voorheen MacuShield).

Wat is de macula in uw oog?

In het midden van het netvlies, achter in het oog, ligt de macula. De macula wordt ook wel de gele vlek genoemd. In de macula liggen kleine kegeltjes. Deze kegeltjes zijn licht- en kleurgevoelig. Door deze kegeltjes kunnen wij scherp zien, lezen en gezichten herkennen. Het is dus een belangrijk onderdeel van ons oog.

Wat is macula degeneratie?

Wanneer de kegeltjes in de macula afsterven, spreken we van de oogaandoening macula degeneratie. Dit komt vaak voor op een latere leeftijd (55+). Daarom wordt macula degeneratie ook wel LMD (leeftijdsgebonden maculadegeneratie) genoemd. Er zijn twee soorten LMD, namelijk:

  • Droge LMD

Droge LMD wordt veroorzaakt door afvalstoffen die zijn opgehoopt in het oog. Dit leidt uiteindelijk tot slijtage van het netvlies.

  • Natte LMD

Wanneer er zich nieuwe bloedvaten onder de macula vormen met het stofje VEGF (vascular endothelial growth factor) dan spreken we van Natte LMD. Deze bloedvaten zijn vaak van slechte kwaliteit en zorgen voor lekkage in het netvlies.

Wat zijn de macula degeneratie symptomen?

De symptomen bij droge LMD en natte LMD kunnen verschillen. Bij droge LMD kunt u last hebben van:

  • Wazig zicht
  • U ziet een donkere of doffe vlek, matte kleuren of minder details
  • Uw beeld vervormd

Bij natte LMD kunt u last hebben van:

  • Een donkere vlek in uw zicht
  • Beeldvervorming
  • U ziet geen rechte lijnen meer, maar een kronkel
  • Uw zicht verslechterd plotseling heel erg

Heeft u een van deze symptomen? Neem dan contact op met een specialist.

Macula degeneratie vertragen

Bepaalde voedingsstoffen kunnen het slijtage proces van de macula vertragen. Bijvoorbeeld: paprika, boerenkool, spinazie en groene erwten. Goede voeding is natuurlijk altijd belangrijk. Daarnaast is er de mogelijkheid om deze voedingsstoffen in te nemen door het gebruik van voedingssupplementen. Met een voedingssupplement weet u zeker dat u de voedingsstoffen binnen krijgt en de juiste hoeveelheid.

Macula degeneratie voedingssupplementen

MacuPrime bevat Luteïne, Zeaxanthine en Meso-Zeaxanthine. Deze drie carotenoïden (natuurlijke kleurstoffen) verhogen het macula pigment en beschermen de macula van uw oog. Deze stoffen kunnen het slijtage proces vertragen.

MacuShield vervangen door MacuPrime

Het voedingssupplement staat bekend onder de naam MacuShield. MacuShield is vervangen door MacuPrime. De samenstelling van het product is exact hetzelfde gebleven. U kunt dus nog steeds vertrouwen op de beste kwaliteit.

Overleg voor het gebruik van voedingssupplementen voor oogaandoeningen altijd met een specialist. Voor vragen over voedingssupplementen kunt u gerust met ons contact opnemen.