Snelle levering | 20 jaar expertise

Waarom de kwaliteit van lenzenvloeistof zo belangrijk is

Waarom de kwaliteit van lenzenvloeistof zo belangrijk is

Waarom de kwaliteit van lenzenvloeistof zo belangrijk is

Waarom is het belangrijk dat de kwaliteit van je lenzenvloeistof goed is? Wat voor invloed kan minder goede lenzenvloeistof hebben op het gebruik van je lenzen en de gezondheid van je ogen? Deze vragen beantwoorden we graag voor je in dit artikel. Je ogen en je contactlenzen zijn kwetsbaar. Vuiltjes, make-up resten en bacteriën kunnen zorgen voor ontstekingen, irritaties en slecht zicht. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen, is het belangrijk dat je de contactlenzen die je gebruikt goed schoon houdt. Gebruik je daglenzen, dan krijg je hier minder mee te maken, maar wanneer je week- of maandlenzen gebruikt is het belangrijk dat je ook goede lenzenvloeistof en een schoon bewaardoosje voor je lenzen hebt.

Kies passende lenzenvloeistof met de juiste eigenschappen

Een goede lenzenvloeistof is multi-functioneel: desinfecteren, reinigen, bevochtigen en vuil afstoten behoren tot de belangrijkste functies. Ieder oog is anders en dit geldt ook voor de materialen waar contactlenzen van gemaakt worden. De ene lens is echt de andere niet en daarom heb je lenzenvloeistof nodig die precies past bij de lenzen die je draagt. Volg daarom het onderhoudsadvies van je specialist goed op, zodat je zeker weet dat je passende vloeistof gebruikt. Wil je wisselen van lenzenvloeistof, om welke reden dan ook, vraag dan bij je specialist na welke keuze je het beste kunt maken. Zo kun je gezond en veilig lenzen blijven dragen.

Hoe kun je zelf bijdragen?

Naast goed onderzoeken of de lenzenvloeistof bij je ogen past en kwalitatief over de juiste eigenschappen beschikt, moet je zelf ook het één en ander doen om bij te dragen aan de gezondheid van je ogen en lenzen. Jij zult er namelijk voor moeten zorgen dat je contactlenzen goed worden bewaard en gereinigd. In een ander blogartikel hebben we je uitgelegd hoe je lenzen schoonmaakt en waar je rekening mee moet houden, en ook kwam op deze blog al eens voorbij hoe je hygiëne toepast bij het in- en uitdoen van je lenzen. Als je je aan deze voorschriften houdt, help je je lenzenvloeistof als het ware zijn werk te doen. Daarnaast is het verstandig om regelmatig je contactlensspecialist te bezoeken en te overleggen over de producten die je gebruikt ten behoeve van de gezondheid van je ogen.