Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Lenzenvloeistof vliegtuig

Lenzenvloeistof vliegtuig

Lenzenvloeistof vliegtuig

Wie lenzen draagt en op reis gaat heeft natuurlijk lenzenvloeistof nodig voor onderweg, of voor op de plaats van bestemming (afhankelijk van het type lens dat u draagt). U vraagt zich misschien af of het is toegestaan om lenzenvloeistof mee het vliegtuig in te nemen en zo ja op welke manier. Hieronder leest u alles over lenzenvloeistof in het vliegtuig. Zo kunt u goed voorbereid op reis!

Lenzenvloeistof in handbagage

De regels met betrekking tot het meenemen van vloeistoffen in de handbagage zijn flink aangescherpt. Het meenemen van vloeistoffen in het vliegtuig is alleen nog toegestaan in kleine hoeveelheden. Het gaat hierbij om hoeveelheden van maximaal 100 milliliter per type vloeistof. Lenzenvloeistof in het vliegtuig als handbagage is dus gewoon toegestaan, mits de hoeveelheid lenzenvloeistof niet meer is dan 100 milliliter.

Met lenzenvloeistof door de douane

Lenzenvloeistof (en andere vloeistoffen) moet je op een speciale manier verpakken en laten controleren door de douane. Je dient de vloeistoffen (met een maximale hoeveelheid van 100 milliliter) namelijk in een doorzichtige plastic zak deponeren. Deze zak mag geen grotere inhoud hebben dan 1 liter en moet gesloten zijn wanneer u de douane passeert. Tip: vaak moet u de zak met vloeistoffen apart van uw overige handbagage laten controleren. Het kan daarom makkelijker zijn om de vloeistoffen alvast uit uw tas of koffer te halen.

Lenzenvloeistof vliegtuig kiezen

U kunt uw favoriete lenzenvloeistof meenemen in het vliegtuig, mits deze verkrijgbaar is in een hoeveelheid van 100 milliliter of minder. Van veel lenzenvloeistoffen zijn er testverpakkingen verkrijgbaar. Bij Eyelens kunt u kiezen uit meer dan 8 verschillende lenzenvloeistoffen om te bestellen als test vloeistof. U kunt hier uw lenzenvloeistof vliegtuig kiezen. De lenzenvloeistoffen uit deze categorie variëren in hoeveelheid, maar overtreffen nooit de 100 milliliter. Met een testverpakking lenzenvloeistof bent u ervan verzekerd dat u de lenzenvloeistof gewoon mee mag nemen in het vliegtuig.

NB. Vanaf 2015 mag uw lenzenvloeistof weer gewoon mee het vliegtuig in, ongeacht de hoeveelheid! Er worden dan speciale vloeistofscanners geplaatst op vliegvelden, die de vloeistoffen analyseren.