🛍️ Gratis verzending vanaf €60

Maculadegeneratie

Maculadegeneratie

Maculadegeneratie

U heeft er ongetwijfeld al vaker over gehoord. Maar wat houdt het precies in, wat zijn de symptomen en het belangrijkste: hoe kunt u het voorkomen? In dit artikel vindt leest u alles over maculadegeneratie: diverse netvliesaandoeningen.

Bij maculadegeneratie is er sprake van een afname van gezichtsscherpte. Het wordt dus steeds moeilijker om details goed te kunnen zien. Dit komt doordat de macula, het centrale deel van het netvlies, minder goed werkt. U merkt dit bijvoorbeeld bij het autorijden of bij het lezen, maar ook bij het herkennen van gezichten. De klachten zijn niet op te lossen door middel van een nieuwe bril of contactlenzen.

Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie komt het meest voor

De vorm van maculadegeneratie die het meest voorkomt is LMD (Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie). Deze vorm ontstaat ongeveer vanaf het 55e levensjaar, maar kan bij iedereen een ander effect hebben. Zo kan de één steeds een wazige of donkere vlek zien, maar kan de ander last hebben van vervormingen van het beeld. Bij maculadegeneratie is de achteruitgang ernstig, maar het proces zelf verloopt vaak langzaam. Het is overigens niet zo dat dit leidt tot blindheid: in de meeste gevallen wordt het midden van het blikveld vertroebeld, maar blijft het beeld daar omheen gewoon goed.

Hoe ontstaat Maculadegeneratie?

Zoals gezegd zijn het vaak ouderen die te maken krijgen met maculadegeneratie. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Er zijn ook andere factoren die kunnen meespelen:

  • Ziekte of erfelijke afwijking (in dat geval kan maculadegeneratie op jonge leeftijd al optreden);
  • Erfelijkheid van maculadegeneratie zelf;
  • Veel roken (meer dan één pakje per dag) vergroot de kans op maculadegeneratie aanzienlijk;
  • Overmatig zonlicht kan het risico vergroten;
  • Hoog cholesterol, alcoholgebruik en inname van verzadigde vetten zijn risicofactoren;
  • Oog- en huidskleur kunnen meespelen. Mensen met een blanke huid en blauwe ogen hebben over het algemeen een verhoogde kans op maculadegeneratie.

Is er iets tegen te doen?

Medisch gezien kan er helaas weinig worden gedaan tegen maculadegeneratie. Maar, wanneer u naar de risicofactoren kijkt, kan over het algemeen worden vastgesteld dat een gezonde levensstijl het risico aanzienlijk kan verkleinen. Niet roken, het cholesterol op peil houden en de inname van verzadigde vetten beperken kan veel goeds doen. Wilt u uw lichaam graag een extraatje meegeven, in de vorm van gezonde stoffen die over het algemeen bijdragen aan een goede gezondheid? Overweeg dan eens de voedingssupplementen van Oogzorg-producten.nl. In ons assortiment vindt u verschillende supplementen die gericht zijn op het handhaven van een gezonde leefstijl, waarmee u uw oogaandoeningen als maculadegeneratie minder kans geeft! Bekijk bijvoorbeeld eens

MacuShield

of

Macula Support

.

Heeft u vragen over onze producten? Dan staat onze

klantenservice

graag voor u klaar.