Snelle levering | 20 jaar expertise

Ooglidontsteking behandelen met schuim op basis van Tea Tree Oil

Flacon Naviblef naast een flacon Tea Tree Oil

Ooglidontsteking behandelen met schuim op basis van Tea Tree Oil

Heeft u last van aanhoudende rode ogen, dikke ooglidranden, branderige ogen, jeukende ooglidranden? Het zou kunnen dat u blefaritis heeft. Dit is een ontsteking van de ooglidranden. Een ooglidontsteking zalf op basis van Tea Tree Oil kan de klachten verlichten en uw oog de rust geven om te herstellen.

Tea Tree als vervanging voor Naviblef ooglidschuim

Gebruikt u op dit moment de oogschuim van Naviblef? Dan hebben we vervelend nieuws. Naviblef is gestopt met het produceren van het oogschuim. Daarom hebben we gekeken naar een goede vervanging. Dit is de Tea Tree Mousse geworden.

Ooglid ontsteking oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken waardoor uw oogleden kunnen gaan ontsteken, een daarvan is Demodex. Demodex is een steenoude mijt (parasiet). Deze mijt ruimt meestal probleemloos dode huidcellen en overmatige klierproducten op.

Wanneer deze parasiet in overmatig aanwezig is, of wie overgevoelig is, kan veel last krijgen van aanhoudende of een steeds terugkerende ooglidontsteking.

Ooglid ontsteking symptomen

Een ooglidontsteking kan verschillende symptomen hebben. U kunt last hebben van:

  • Oog irritatie
  • Rode ogen
  • Tranende ogen
  • Pijnlijk ooglid / ogen
  • Wazig zien
  • Branderige ogen
  • Korstjes of schilfers langs de ooglidranden
  • Gevoel dat er zand in uw ogen zit

U kunt eenmalig of chronisch last hebben van een ooglid ontsteking. Soms kunt u last krijgen van een hordeolum. Dit is een klein abces in uw bovenste of onderste ooglid. Hordeolum wordt ook wel een strontje in het oog genoemd. Er kan een zwelling op uw ooglid ontstaan en een klein wit / geel kopje.

Wat kunt u doen tegen een ooglidontsteking?

De parasiet demodex is ongevoelig voor Antibiotica (alle vormen), PVP Jodium tot 10%, Alcohol tot 90%, Zeep/shampoo, Steroïden e.d. Daarnaast hebben ze een vrij lange levenscyclus, 3-6 weken. Taai beestje dus!

Het beste wat u zelf kunt doen is: uw oogleden grondig reinigen. U kunt twee tot vier keer dag met een schoon warm washandje uw oogleden deppen. Door het warme water neemt de bloedcirculatie toe. Daarnaast helpen de juiste ooglid ontsteking doekjes, lotion en zalf om uw oogleden te reinigen.

De Demodex mijt laat zich overigens niet volledig uitroeien Dit hoeft ook niet. De behandeling is vooral gericht op het blijvend verminderen van het aantal parasieten en de klachten welke zij veroorzaken.

Ontstoken oogleden behandelen met onze TT Mousse met Tea Tree Oil

Bij oogzorg-producten.nl hebben we verschillende oogreinigers. De TT Mousse van Eye Eco is zeer geschikt voor de behandeling van ontstoken oogleden. De oogreiniger is gemaakt op basis van Tea Tree, Kamille en Karitéboter. Het zuivert de huid en u kunt onzuiverheden op uw oogleden verwijderen.

TT Mousse op basis van Tea Tree Oil effectief tegen een ooglidontsteking

Tea Tree is een natuurlijk zuiveringsmiddel. Het helpt om de parasiet Demodex te verwijderen. Daarnaast krijgt u een gehydrateerde en zachte huid.

Hoe moet u de TT Mousse gebruiken?

In eerste instantie is het goed om met een arts of optometrist te overleggen alvorens je de TT Mousse in uw ogen gaat gebruiken. Zij zullen u ook adviseren over de dosering.

U hoeft maar een klein beetje schuim te gebruiken. Reinig hiermee de oogleden en de rest van uw gezicht. Dit is om de onzuiverheden en de Demodex mijt ook te behandelen in uw gezicht. Vervolgens spoelt u uw gezicht af met warm water. Wij adviseren de TT Mousse niet te gebruiken bij kinderen onder de 10 jaar.

Na maximaal 4-5 weken (vaak al eerder) zullen uw klachten duidelijk verminderen. Wanneer de klachten na verloop van tijd weer heviger worden, kunt u het behandelplan (in overleg met uw arts) opnieuw starten.

Oogzorg-producten.nl voor al uw oogverzorging

Wilt u meer weten over onze producten of heeft u een vraag over de TT Mousse van Eye Eco? Neem dan gerust contact met ons op of neem een kijkje in onze webshop.