Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Regelmatige oogcontrole

Regelmatige oogcontrole

Regelmatige oogcontrole

Onlangs verscheen er in de Metro een artikel over klachten door zachte contactlenzen. Hierin werd de zorgwekkende situatie omtrent lenzendragers geschetst. Annette Geerards, oogarts en voorzitter van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap geeft hierin aan dat steeds meer lenzendragers op internet bestellen. Lenzen online bestellen kan alleen bij regelmatige oogcontrole. Zo weet u precies welke lenzen u nodig heeft.

Facebook Oogcontrole enquête

“Een van de risico's is dat gebruikers afgaan op een verouderde oogmeting. Er wordt te weinig rekening gehouden met het feit dat ogen veranderen in de loop van de jaren. Het is daarom belangrijk om de ogen regelmatig te laten controleren”, aldus Annette Geerards. De geschetste situatie wordt kracht bijgezet door een Facebook enquête onder ruim 1800 lenzendragers (bron: goo.gl/xiA5B). In de uitkomst van deze enquête is een duidelijk beeld zichtbaar. Ongeveer 40% van de respondenten laten regelmatig een oogcontrole uitvoeren, 25% laat zich tussen 1 en 2 jaar controleren en 35% heeft langer dan 2 jaar geen controle ondergaan. Een groot deel van de respondenten weet dus niet of zij de geschikte lenzen dragen. Dit is vandaag de dag onnodig en door regelmatig controle kan ernstig oogletsel worden voorkomen.

Lenzen via internet bestellen

De resultaten van het onderzoek hangen nauw samen met het feit dat steeds meer lenzendragers de lenzen via het internet bestellen. Hierdoor wordt de drempel om oogmeting door de opticien te laten uitvoeren steeds hoger. Wat niet veel lenzendragers weten is dat dit kan worden opgelost door een zogeheten Oogcontrole coupon. Op deze manier betaal je alleen voor de oogmeting en ben je niet verplicht om de lenzen bij de opticien af te nemen. Zorg voor het aanschaffen van lenzen online dat u middels een oogcontrole precies weet welk type lenzen u nodig heeft en voorkom klachten aan uw ogen.