Snelle levering | 20 jaar expertise

Welke voedingssupplementen zijn er voor je ogen?

voedingssupplementen

Welke voedingssupplementen zijn er voor je ogen?

Met de juiste voedingssupplementen kan je de gezondheid van je ogen versterken. Daarom lees je in deze blog welke voedingssupplementen goed zijn voor je ogen.

Waarom is de gezondheid van onze ogen zo belangrijk?

Uit onderzoek blijkt dat mensen uit alle zintuigen het bangst zijn om hun zicht te verliezen. Daarom is het extra belangrijk om goed zorg te dragen voor je ogen. Er zijn verschillende risicofactoren die zorgen voor een negatieve invloed op je zicht.

In de eerste plaats heb je risicofactoren waar je geen invloed op hebt. Dit zijn bijvoorbeeld leeftijd en erfelijkheid. Aan de andere kant heb je risicofactoren waar je wel een invloed op hebt. Zoals roken, je dagelijkse levensstijl (fitheid), blootstelling aan Uv-straling en een gevarieerd dieet met voldoende vitamines en vetzuren.

Een verbetering van je dieet en levensstijl zijn daarom noodzakelijk. Wij bieden een assortiment van voedingssupplementen aan. Deze zijn in het bijzonder gericht op het verbeteren van de gezondheid van je ogen.

Welke vitamines en essentiële vetzuren dragen bij aan de gezondheid van het oog?

Ingrediënt Voordeel
Luteïne en zeaxanthine Bescherming van de macula tegen blauw licht en
oxidatieve stress.
Omega-3 vetzuren Essentiele vetzuren die goed zijn voor het gezichtsvermogen en ondersteuning van de conditie van het oog.
Vitamine C, E, zink en koper Antioxidanten die helpen beschermen tegen vervuiling en zonlicht ter ondersteuning van de gezondheid van het oog.
Vitamine D3 Ontstekingsremmende werking.
Resveratrol Sterk antioxidant, vermindert oxidatieve stress en ontsteking.

Symptomen van oogaandoeningen die kunnen leiden tot een slechter zicht

De meest voorkomende oogaandoeningen zijn: droge ogen, ontstekingen, leeftijdsgebonden macula degeneratie (LMD) en glaucoom. Ter illustratie:

aandoeningen_verminderd_gezichtsvermogen

Is het gemakkelijk om een optimaal dieet te volgen?

Uit een Nederlandse studie blijkt dat slechts 3,7% van de Nederlandse bevolking voldoende groenten, fruit en vis eet. Het blijkt dus lastig te zijn om een gezond dieet te volgen. Vandaar dat de gezondheid van onze ogen vaak niet optimaal ondersteund is.

Voorbeelden om voldoende luteïne en zeaxanthine binnen te krijgen:

Sla, erwten, broccoli, appelsienen, clementines, ei en wortel.

Hoe ondersteun ik de gezondheid van mijn ogen optimaal?

Afhankelijk van jouw aandoening, zal je oogarts je adviseren over je dieet, levensstijl, voedingssupplementen, ooglidhygiëne, kunsttranen, medicatie en/oogheelkundige ingegrepen.

RESVEGA
- 2 capsules per dag
- Complete formule
- Hoge concentratie antioxidanten en omega-3

NUTROF OMEGA
- 1 capsule per dag
- Complete formule

Wanneer je moeite hebt met het innemen van capsules is het bovendien ook mogelijk om deze te openen. De capsules kan je vermengen met vloeistof zoals melk, yoghurt, enzovoort.

Kortom: Zorg dragen voor je ogen is enorm belangrijk en alles start met een gezond dieet. Daarnaast bevordert het innemen van de juiste vitaminen ook de gezondheid van je ogen. Raadpleeg je oogarts zodat je zeker het juiste supplement inneemt.