Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Waarom hebben zonnebrillen verschillende kleuren?

Waarom hebben zonnebrillen verschillende kleuren?

Waarom hebben zonnebrillen verschillende kleuren?

Met een felle zon krijg je niet alleen te maken in de zomer, maar net zo goed in de herfst en de winter. Zonnebrillen gebruik je dus eigenlijk het hele jaar door. Je kunt last hebben van de zon als je bijvoorbeeld in de auto rijdt. Een zonnebril kan dan helpen om de situatie veiliger te maken. Ook als je buiten een fietstocht gaat maken, wil je dat je geen last hebt van een felle, laaghangende zon. Je kunt tegenwoordig overal terecht voor

contactlenzen met uv-bescherming

, maar deze beschermen je ogen uiteindelijk niet voldoende. Ons advies is dus om er altijd een zonnebril bij te dragen. Er zijn verschillende soorten zonnebrillen verkrijgbaar. Bij veel van die zonnebrillen is er eigenlijk weinig tot geen sprake van uv-bescherming, maar hoef je vanwege het donkere glas (of plastic) niet steeds te knijpen met je ogen als de zon fel schijnt. Het is beter om te kiezen voor een zonnebril die écht bescherming biedt. Deze zijn bovendien ook op sterkte te verkrijgen.

Wat je dan ziet, is dat die zonnebrillen allemaal verschillende kleuren glazen hebben. Blauw, bruin, geel, grijs en zelfs roze of paars! Maar wat heeft het eigenlijk voor nut, al die kleuren? Is bruin bijvoorbeeld beter dan geel? In dit artikel lees je wat de verschillende kleuren allemaal betekenen voor jouw zicht.

De mogelijkheden

Kies je voor een zonnebril met

grijsgroen glas

? Deze zonnebril laat dan de kleuren door waarvoor onze ogen het meest gevoelig zijn. De kleuren die je ziet blijven dan min of meer natuurlijk, maar zijn wel aan de koele kant. Een zonnebril met grijsgroen glas geeft je over het algemeen een prettig, helder zicht.

Heb je een bril gescoord met

grijze glazen

? Dan zul je weinig tot geen kleurverandering ervaren bij het kijken.

Een veelvoorkomende kleur van brillenglazen is

bruin

. Bij bruin wordt vooral het blauw van de hemel uitgefilterd. Hierdoor heb je een rustiger beeld, en is het contrast wat beter. De kleuren zijn warmer, en niet meer natuurlijk. Dit kan prettig zijn als je je in de sneeuw bevindt, of bij water. Houd er wel rekening mee dat blauw licht je over het algemeen wakkerder en alerter houdt, en dat je dat licht mist als je een zonnebril met bruine glazen draagt.

Kies je voor een zonnebril met

gele of oranje glazen

, dan zul je hoogstwaarschijnlijk een sporter zijn. Je ziet er beter contrast mee, omdat het blauw van de hemel wordt weggefilterd. Je ziet er ook iets beter mee bij nevel of mist. Als gewone zonnebril zijn ze doorgaans minder geschikt, omdat ze vrij veel licht doorlaten.

Heb je een zonnebril gevonden met

roze, paarse of blauwe glazen

? Geniet dan vooral even van het feit dat ze heel hip staan, maar houd je zonnebril met betere bescherming dan bij de hand!

zonnebrillen