Snelle levering | 20 jaar expertise

Zo gebruik je je smartphone als je je ogen gezond wil houden

Zo gebruik je je smartphone als je je ogen gezond wil houden

Zo gebruik je je smartphone als je je ogen gezond wil houden

We kunnen tegenwoordig nauwelijks meer zonder onze mobiele telefoons. We sturen elkaar berichtjes, we houden het nieuws in de gaten, we bekijken films, luisteren muziek, boeken vakanties en doen onze boodschappen. Het kan allemaal mobiel. We doen dat niet alleen overdag: vaak ook ‘s avonds en zelfs ‘s nachts. Maar hoe zorg je er nu voor dat het kijken naar zo’n schermpje niet schadelijk wordt voor je ogen? Wij geven je graag wat tips, die over het algemeen heel makkelijk zijn om toe te passen in je dagelijkse smartphonegebruik.

Neem regelmatig pauze

Als je lang naar een scherm kijkt, bijvoorbeeld voor je werk, is het belangrijk dat je regelmatig pauze neemt. Zo kunnen je ogen even rust nemen, waar je op de lange termijn zeker profijt van hebt. Je verkleint namelijk de kans op hoofdpijn en droge ogen. Toch een keertje te lang naar je telefoon gekeken? Als je last hebt van irritaties aan je ogen, kun je dan zorgen dat je speciale oogdruppels in huis hebt. Deze geven je dan meer comfort. Je koopt

producten tegen droge ogen

gewoon online bij Oogzorg-producten.nl!

Ontwijk lange zinnen en kleine letters

Lange zinnen en kleine letters kunnen ervoor zorgen dat je moet knijpen met je ogen, om alles goed te kunnen lezen. Probeer de letters op je scherm te vergroten als je een bepaalde tekst toch wil lezen, of draai je telefoon zodat alles wat beter wordt uitgelijnd. Is dit niet mogelijk, dan is het misschien toch verstandiger om de betreffende website op een computer te bekijken.

RTL Nieuws

meldde onlangs dat de BBC een eigen lettertype heeft ontwikkeld, speciaal bedoeld voor mobiel gebruik. Er wordt gelukkig door steeds meer bedrijven en websites beter ingespeeld op mobiel gebruik, waardoor je dit soort ontwikkelingen waarschijnlijk vaker tegen zult komen.

mobiele telefoon gebruiken

Smartphonegebruik ‘s Avonds

Als je in bed ligt en je wil nog even op je telefoon kijken, moet je met een aantal dingen rekening houden. In het donker moeten je ogen namelijk extra hard werken om de tekst te lezen. Kijk altijd bewust met twee ogen tegelijk, zodat je niet één oog meer belast dan het andere. Stel de helderheid van je scherm bovendien naar beneden af, en probeer bewust meer te knipperen als je met je telefoon bezig bent. Zo houd je ze beter bevochtigd en heb je niet onnodig last van droge ogen.

Houd ons blog in de gaten voor andere handige tips! Heb je vragen over onze producten tegen droge ogen, neem dan gerust eens contact op met de

klantenservice

.